Zoeken
  • Bram Bregman

'Finish it!' - Sluit je levensverhaal mooi af.

Bijgewerkt: mei 3De film The Fountain is voor mij een ontroerende en aangrijpende film. Hij gaat over een vrouw Izzy die weet dat ze - door een hersentumor - gaat sterven. Haar man Tommy is wetenschappelijk onderzoeker, en is boos op zoek naar een medicijn dat haar leven kan redden. Door zijn verbetenheid verliest hij het emotionele contact met haar. Izzy kan door de inspiratie van een Inca-verhaal haar dood accepteren. Zij ziet haar toekomstig dode lichaam als vruchtbare grondstof voor een boom die op haar graf zal worden geplant.


Waar het mij nu om gaat is dat Izzy een soort dagboek schrijft waarin zij, met beelden van het Inca-verhaal haar (korte) leven en sterven zin geeft. Moedig haar dood in de ogen ziet en rustig afscheid kan nemen. Meerdere keren zegt ze in de aanloop naar haar dood tegen Tommy, haar man: 'Finish it!'. Die begrijpt het niet - of wil het niet begrijpen.


Tommy loopt op Izzy's begrafenis boos weg bij mooie woorden over Izzy's overgave. Hij gelooft alleen in de wetenschap, en alleen deze zal ooit medicijnen opleveren voor haar ziekte.


De film eindigt met een huilende Tommy, die uiteindelijk toch Izzy's dagboek oppakt en huilend verder schrijft.


Ik vind 'Finish it!' een oproep voor ieder van ons. We krijgen allemaal te maken met teleurstelling, gemis, verdriet en dood in ons leven. Besef: geluk en ongeluk komen én gaan. Coaching helpt je om je emoties te verwerken en je levensverhaal verder te schrijven. En mooi af te sluiten.


9 keer bekeken

Bram Bregman

logokopie.png

Vlieland 9

8302 MG Emmeloord

Middelweg 16 

4196 JH Tricht

Tel: 06-36435901

info@coachmooileven.nl

KvK: 77426088

2020  Textuur communicatie  |  ontwerp en realisatie

06-36435901