Levensloop en opleiding

Aanvankelijk volgde ik mijn interesse in de techniek met een opleiding aan de HTS (werktuigbouw en bedrijfskunde). Daarmee werkte ik 6 jaar in leidinggevende functies in het bedrijfsleven. Maar vanaf mijn tienertijd, was mijn passie gewekt voor vrijheid, levenslust en zelfontplooiing, door popmuziek, dansen en film. Later door het zien van ballet en naar theater gaan, ging mijn hart open voor schoonheid en menselijk drama. Op mijn 30e besloot ik fulltime universitair theologie te gaan studeren om mijn meegekregen geloofsopvoeding te onderzoeken, en om meer dan in het bedrijfsleven, persoonlijk met mensen te kunnen gaan werken. Dit betekende zowel een bevrijding als een enorme verrijking van mijn denken als het gaat over levensbeschouwing, zingeving en mensvraagstukken. (Lees wat ik op deze site schrijf en aanbied als 'Geestelijke verzorging'.) Vervolgens ben ik tot heden - 26 jaar - vrijzinnig predikant geweest in de Protestantse Kerk in Nederland. Inmiddels ben ik uiterst kritisch over de verstarring en het behoudende denken in de kerk. Hierover heb ik mij in vele preken geuit, artikelen geschreven en lezingen gegeven. De kerk dient zich in mijn ogen te vernieuwen tot een open Levensschool voor ieder mens beschikbaar en toegankelijk (met welk godsbeeld ook).

 

In mijn begeleiding van mensen kwam ik in de loop der jaren allerlei problematiek tegen, die ik samenvat met: opgesloten zijn, onvrijheid, gedoofde levensvreugde en niet-écht-weten wat liefde is. Ik ontdekte hóe moeilijk het voor mensen is om, vanuit zichzelf, te veranderen, en weer tot nieuw en gelukkig MOOI LEVEN te komen. Ik studeerde hierover veel filosofie en sociologie. Na mijn scheiding in 2006 kwam daar nog heel veel psychologie bij. Ik noem hiervan het denken van Carl Rogers en Martin Buber (‘genezing door ontmoeting’), Past Reality Integration, systemisch werken (Hellinger), traumaverwerking (Levine, Van der Kolk), bioenergetica (Schellenbaum, Lowen) en motiverende gespreksvoering.    

         

Voor mij is wezenlijk door gesprek tot een diepgaande ontmoeting te komen, en daarmee bij de  Ziel = het ZELF te komen. Daar bevindt zich onze weggestopte oude pijn, maar óók ons verlangen en herstelvermogen, onze kracht en liefde. Zonder de ziel te beroeren verandert er niets wezenlijks. Voor de meeste mensen is coaching of therapie noodzakelijk om tot veranderstappen te komen.                   Om MOOI LEVEN terug - of voor het eerst! - te vinden.

Bram Bregman

logokopie.png

Vlieland 9

8302 MG Emmeloord

Middelweg 16 

4196 JH Tricht

Tel: 06-36435901

info@coachmooileven.nl

KvK: 77426088

2020  Textuur communicatie  |  ontwerp en realisatie

06-36435901